För att våga ta klivet och starta sin egen restaurang krävs mod, och därefter noga planering så att allt blir så som man har tänkt sig. Men vad kan gå fel, om man har otur?

 

pexels-photo-70497Allt möjligt, visar det sig. Tidigare skrevs det om tips på hur man kan lyckas med sin affärsidé om man vågar vara både unik i mat och inredning, med god och prisvärd mat samt att man faktiskt vågar ta chansen. Men om man gör som restaurangen nedan kan det snabbt gå utför.

I Södöstran rapporteras det om hur en restaurang i Skåne nyligen fick en varning för brister i sin alkoholhantering. Nu har det tydligen kommit in nya anmälningar mot samma ställe. Det gör så att man nu måste inse allvaret i situationen och ta tag i det på riktigt genom att vidta faktiska åtgärder. Det är ägarna till restaurangen som lovar att bättre sig, bland annat genom att skicka delar av personalen på utbildning i alkoholhantering. Det är alltså väldigt viktigt att hantera alkohol och problem kring dessa som uppstår.

Försäkra dig och skydda restaurangen mot tjuvar

Dessutom är det viktigt att ha larm och ordentliga säkerhetsåtgärder vidtagna för att klara eventuella inbrottsförsök. Det händer tyvärr ganska ofta att restauranger blir måltavlor för brott och att det är pengar och utrustning man är efter. I en artikel i Upsala Nya Tidning kan en bland annat läsa om hur tjuvar bröt sig in via taket på en restaurang i centrala Uppsala. Polisen var snabbt på plats efter att larmet gått och väktare konstaterat att det skett ett inbrott, men dessvärre kunde inte någon gripas för dådet. Dessutom är vad som stulits i nuläget rätt så oklart, man väntar vidare på en teknisk undersökning. Se alltså till att verkligen försäkra allt och skydda det så gott det går med rätt utrustning och medel. Det sparar dig en hel del problem om tjuven skulle visa sig vara framme.

Viktigt är också att kontrollera att ens råvaror håller måttet. Och att hygienen är tipptopp i köket där maten lagas. Får man anmärkningar där kan det vara slut och man kan tvingas att stänga för att renovera eller ändra om på annat sätt.

 

 

 
 

Kontakt

A Mesa är en guide till det brasilianska köket, från Amazonas i väster till Atlanten i öster, och från inhemska till asiatiska influenser. Här kan du läsa om både gatumat och finkrogsmat. Har du ett matminne du vill dela med dig av, som rör brasiliansk mat? Skicka din berättelse till info@amesa.se.