Drömmer du om att starta en egen restaurang? Varför inte starta upp en med brasilianskt tema och med rätter från det brasilianskaköket? Se bara till att starta din restaurang på rätt plats i rätt stad – bara i sommar öppnar 70 nya restauranger i Malmö, så då kanske en annan stad ger dig mindre konkurrens om gästerna till exempel!

restaurangbordMånga har som dröm att starta restaurang med allt där till, men det är få som gör slag i saken och faktiskt slår upp sina portar till en liten bistro, krog eller vad för typ av matställe man nu vill öppna – och ännu färre lyckas. Är man till exempel krögare i Malmö kan man till sommaren räkna med hård konkurrens om gästerna dessutom. Där ska nämligen hel 70 nya restauranger öppna bara nu till sommaren, skriver Sydsvenskan. Är man helt ny inom restaurangbranschen och precis ska sätta sig ned och beställa hem restaurangutrustning kanske man ska satsa på en annan stad framför Malmö just nu – en ny restaurang får kämpa även utan konkurrenter för att locka till sig gäster och kan man slippa konkurrenterna ger det i alla fall en bättre start. För visst kan man lyckas med sin dröm om en framgångsrik restaurang, och det även på oönskade adresser – det är restaurangen Ipanema på Bangatan i Göteborg ett praktexempel på som serverar brasiliansk mat likt den som Elle publicerat några recept på.

Lyckats på en oönskad adress

  1. Var unik i både mat och inredning
  2. Locka hit gäster med bra och prisvärd mat
  3. Våga ta chansen

Inom krog- och restaurangvärlden är det vida känt att vissa adresser är helt och hållet omöjliga att ha en verksamhet på eftersom det inte kommer dit några gäster av en eller en annan anledning. En sådan adress befinner sig restaurangen Ipanema på. Den ligger nämligen på Bangatan i Göteborg där ingen annan restaurang tidigare lyckats locka dit gäster, men det lyckas man med på Ipanema. Här pryds väggarna av grön målarfärg, svenska och brasilianska flaggor sitter uppspikade och de har dessutom målat en väggtavla av Cristo Redentor-statyn som finns i Rio de Janeiro och som om det inte vore nog har man dessutom kaklat hela baren med banangul mosaik. Men det har lyckats, skriver Metro, här trängs gästerna och maten är både god och billig – man har alltså lyckats att göra en oattraktiv plats attraktiv igen. Så det är precis vad man ska inspireras av när drömmen är att öppna restaurang, speciellt om man ska servera brasiliansk mat vilket är unik i sig själv och därför kräver en unik inredning.

 
 

Kontakt

A Mesa är en guide till det brasilianska köket, från Amazonas i väster till Atlanten i öster, och från inhemska till asiatiska influenser. Här kan du läsa om både gatumat och finkrogsmat. Har du ett matminne du vill dela med dig av, som rör brasiliansk mat? Skicka din berättelse till info@amesa.se.