Om du är sugen på att äta god mat men är osäker på till vilken restaurang du ska bege dig till så finns ett tips, att spana in listan över världens 50 bästa restauranger – Stockholmska Frantzén har placerat sig på plats 21 till exempel!

I Stockholm finns bra restauranger, det är ett som är säkert speciellt som Stockholmska Frantzén placerat sig på en 21:a plats av vid listandet av väldens 50 bästa restauranger som nyligen. Men vill du äta på väldens absolut bästa restaurang ska du bege dig till Frankrike för här hittar du restaurangen Mirazur i staden Menton och den är nummer 1 på listan.

”Men smakar det, så kostar det. En lunch på Mirazur kostar 160 euro och en middag kostar 260 euro, motsvarande runt 1.600 respektive 2.600 kronor.” se hela listan och läs mer här.

Nya regler för kvalande restauranger

Något som kan vara bra att veta om man som krögare vill ställa upp i kvalet för att komma med på den här listan är att spelreglerna har ändrats. Från och med nu kan du nämligen inte vara med igen om du placerat dig på plats 1 en gång tidigare – vilket också innebär att du inte kan behålla din förstaplats om du någonsin fått den. Det betyder med andra ord att nästa års upplaga av listan inte kommer ha med den franska restaurangen Mirazur i Menton överhuvudtaget men att övriga får vara med. Det är något som kanske gör att den danska restaurangen Noma i Köpenhamn blir etta 2020 – för just nu ligger nykomlingen på en andraplats som världens nästbästa restaurang.

 
 

Kontakt

A Mesa är en guide till det brasilianska köket, från Amazonas i väster till Atlanten i öster, och från inhemska till asiatiska influenser. Här kan du läsa om både gatumat och finkrogsmat. Har du ett matminne du vill dela med dig av, som rör brasiliansk mat? Skicka din berättelse till info@amesa.se.